Kyyttöribbs (rikkikeitettyä kyytön kylkeä grillattuna)

Kyyttöribs

Tarvitaan laakea kattila. Keitä siinä 2 l vettä ja lisää 100g suolaa. Kun suola on liuennut, laske kylkipalat kiehuvaan liemeen. Kerää syntyvä vaahto pois. Anna palojen kiehua hiljalleen n. tunti tai kunnes liha on mureaa, mutta ei vielä hajoa. Nosta palat reikäkauhalla valumaan liinalle tai talouspaperille. Anna jäähtyä, sivele pintaan grillikastiketta ja grillaa maltilla kauttaaltaan rapeiksi. Sivele lihoille kastiketta grillauksen aikana ja sen jälkeen. Syö sormilla ja varaa paljon paperia. Jos et luota kaupan BBQ-kastikkeisiin niin tässä ohje.

BBQ-kastike

Tarvitaan: 1 punasipuli, 1 keltasipuli, 1 punainen paprika, 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamicoa, 1 pieni purkki tomaattipyreetä, 2 kpl kuorittuja tomaatteja, 3 rkl fariinisokeria, 2 rkl kidesokeria, 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu, (puolikas mieto chili), 1 rkl dijon-sinappia, mustapippuria, suolaa.  

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää mukaan kaikki ainekset. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kastike on sopivan sakeaa.  Lisää tarvittaessa vettä.  Tarkista maku. Kaada blenderiin tai yleiskoneen kulhoon ja anna pyörä tasaiseksi. Jos haluat, voit vielä siivilöidä kastikkeen.