Pappilanpuiston Luomutila

Pappilanpuisto on Kanta-Hämeessä, Lopella sijaitseva biodynaaminen luomutila. Tilalla kasvatetaan puhdasrotuista suomalaista alkuperäiskarjaa, kyyttöjä sekä Ahvenanmaan lampaita. Lisäksi tuotamme kananmunia ja kasvatamme laajaa valikoimaa yrttejä, kasviksia ja juureksia.


Pappilanpuiston eläimet tekevät myös laajaa maisemanhoitotyötä. Meidän kyyttöjä ja lampaita nähdään kesäisin laiduntamassa valtakunnan tärkeimpiä perinnebiotooppeja mm. Helsingin Viikissä ja Vihdin Nuuksiossa.


Eläinten eettinen kohtelu, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja energian säästäminen ovat meille tärkeitä arvoja. Laiduntava karja muuttaa maisemaa ja esimerkit löytyvät läheltä: pappilan itärinne on laidunnuksen ansiosta muuttunut pusikosta kedoksi, jossa kasvaa puna-ailakkia, ketoneilikkaa ja ahomansikkaa. Lähes umpeen kasvaneesta länsirinteestä on muutamassa vuodessa tullut lehtomainen koivikko. Sama tapahtuu kaikkialla kun eläimet päästetään laitumelle. 
 

Tuotteitamme ovat: tuore kyytönliha, tuore lampaanliha, lihajalosteet mm. palvipaistit ja makkarat, lihasäilykkeet, kananmunat,  yrtit, kasvikset ja juurekset. Tuotteet myydään: suoramyyntinä tilalta, ruokapiirille, suurkeittiöille ja ravintoloille, jälleenmyyntiin.

biodynaamisen preparaatin sekoittamista tilalla

biodynaamisen preparaatin sekoittamista tilalla