Kasvihuone

Suomen lyhyen kasvukauden vuoksi kasvihuoneviljely aloitetaan viimeistään helmi-maaliskuun vaihteessa. Lumi on vielä maassa, mutta taimihuoneessa on lämpöä päivisin yli 20 ja pakkasöinäkin pysytään plussalla. Taimikasvatuksessa siemenet kylvetään, taimet koulitaan ja siirretään isompiin ruukkuihin. Kun ne ovat tarpeeksi suuria ne siirretään isompaan tunnelihuoneeseen tai myöhemmin, maan lämmettyä, suoraan avomaalle. Osa myydään kotiviljelijöille itsekasvatukseen. Taimikasvatuksen tavoitteena on paitsi saada mahdollisimman varhainen sato, myös taata pitkää kasvukautta vaativien kasvien sadon onnistuminen riippumatta kesän säistä.


Avomaa

Avomaan viljelyssä meillä on n. 2 ha peltoa, jossa tuotetaan laajaa valikoimaa erilaisia kasviksia ja juureksia, salaatteja, kaaleja, yrttejä, juureksia ja sipuleita. Sen lisäksi kasvatamme perunaa pienellä alalla.


Peltoviljely

Peltoviljelyn tavoitteena on kasvattaa ravinteikkaat ja maistuvat talvirehut  satapäiselle kyyttökarjalle ja samanmoiselle lammaskatraalle sekä kanoille. Pääosa rehuista korjataan säilörehuna ja pieni osa kuivataan. Säilörehua eläimet käyttävät talven aikana n. 600 paalia. Siihen tarvitaan n. 40 ha peltoa. Rehu on seos erilaisia heinälajikkeita ja apilaa. 1-vuotisena kasvatamme virna, kaura, herneseosta. Lampaat ja kanat saavat lisäksi puitua herne-kauraseosta. Pellot pidetään puhtaina erilaisilla saneerauskasveilla, esim öljyretikka ja sinappi. Näitä tarvitaan mm. ankeroisten torjuntaan.