Grillattu kyytön kuvepaisti (bavettes, flanksteak)

Raakakypsytä lihaa vakuumissa, jääkaapissa n. 3-5 viikkoa. Ota liha lämpimään tunti ennen valmistusta. Tee kuvelihaan pieniä viiltoja ja suolaa se kevyesti karkealla merisuolalla. Lisää tuoreyrttimarinadi ja hiero pintaan. Anna imeytyä noin tunnin. Pyyhi marinadi huolella pois ja laita kuve kokonaisena grilliin. Grillaa epäsuorasti ja maltilla kummaltakin puolelta n. 3-4 min. Siirrä folioon ja anna vetäytyä  10-15 min. Leikkaa poikkisyin n. sentin viipaleiksi.

Tuoreyrttimarinadi

Kerää puutarhasta esim. timjamia, rosmariinia, rakuunaa, basilikaa jne. Mukaan kynsi, pari silputtua valkosipulia. Myllystä mustapippuria. 3 rkl viinietikkaa, mikä tahansa sortti käy. 1-1,5 desiä rypsiöljyä. Sekoita ja anna tekeytyä pari tuntia kylmässä.

Tarjoa kuvepaisti uusien perunoiden, salaatin ja vaikka piparjuurimajoneesin kera.

Piparjuurimajoneesi

Piparjuuren lehtiä tai raastettua piparjuurta tai piparjuurta tuubista tai wasabia. Majoneesia, kermaa tai kyytönmaitoa, suolaa, mustapippuria. Jos käytät lehtiä, silppua ne veitsellä ja laita blenderiin. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää majoneesi ja ohenna kyytönmaidolla. Jos käytät piparjuuriraastetta tai wasabia sekoita ainekset kulhossa. Tarkista maku.  Kastike saa olla löysähköä.