Pastrami irlantilaisittain

Pastrami irlantilaisittain

Tämä resepti on peräisin irlantilaiselta karjatilalta, jossa vierailimme viime talvena. Pastrami tehdään yleensä naudan rintapalasta mutta koska se oli meiltä loppu tein sen kulmapaistista.

Näin se menee: tee 10 prosentin suolaliuos, 1 litra vettä ja 1 dl suolaa. Laita liha uimaan suolaveteen ja nosta jääkaappiin. Liha suolaantuu n 1 cm vuorokaudessa joka suunnalta. Laske suolaantumisen oikea aika mittaamalla paksuus ja leveys. Kun liha on suolaantunut sopivasti, nosta se leikkuulaudalle ja kuivaa talouspaperilla.

Tee mausteseos: 1 rkl jauhettua paprikaa, 2 tl sipulijauhetta, ½ tl valkosipulijauhetta, ½ tl korianteria, 1 tl yrttimausteseosta ja 6 pyöräytystä mustapippuria myllystä. Pyöritä liha kauttaaltaan mausteissa ja sulje tiiviiseen folioon tai vakuumiin. Nosta jääkaappiin viikoksi. Kun viikko on kulunut, avaa vakuumi ja kypsennä lihaa höyryssä kunnes sisälämpötila on n 60-62 astetta.

Nosta liha lautaselle ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa. Leikkaa valmiista pastramista terävällä veitsellä tai mieluiten leikkelekoneella seitinohuita siivuja ja käytä niitä sämpylöiden, bageleiden, tacojen ja hampurilaisten täytteenä. Pastrami sopii myös salaatteihin.

Pastrami