Helppo Kyyttöworshmach

1 prk kyyttösäilykettä 415/400g, 1 sipuli, 2 valkosipulin kynttä, 2 anjovisfilettä ja lientä, 1 tlk tomaattipyrettä (2rkl), pippuria, smetanaa.

Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulit. Laita ne pataan ja lisää kaikki muut ainekset. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on puuromaista. Lisää tarvittaessa vettä. Tarkista maku. Lisää anjovislientä tarvittaessa. Tarjoa keitinperunoiden tai uuniperunan kanssa. Lisäksi  pikkelöityjä kasviksia ja juureksia.

Kyyttösäilyke on muutenkin helppo ja vaivaton raaka-aine esim. mökillä, veneessä tai retkellä.

Lihasoppa : keitä juurekset ja perunat lähes kypsiksi. Lisää kuutioitu kyytönliha. Lämmitä.

Pihvit: Avaa purkki kummastakin päästä ja työnnä liha ulos. Nosta pystyyn ja leikkaa terävällä veitsellä pihveiksi. Jos liha hajoaa, kostuta veistä kuumassa vedessä. Voit leivittää pihvit tai paistaa ne sellaisenaan. Käytä esim hampurilaisiin, oopperavoileipään tai tee sipulipihvit.

Kokeile kyyttösäilykettä pyttipannussa.  Toimii siinäkin.