Kaupunkilaisten Rosvopaisti (saa tehdä myös maalla)

Kaupunkilaisten Rosvopaisti

Tarvitaan valurautapata ja siihen tiivis kansi. Lisäksi alumiinipaperia. (ei foliota vaan sellaista, jossa on paperi toisella puolella.)

Leikkaa alumiinipaperista saksilla 5-7 cm:n suikaleita ja vuoraa niillä pata paperipuoli sisäänpäin. Tee suikaleista niin pitkiä, että ne yltävät padan kanneksi. Heittele pataan n. nyrkin kokoisia lihapaloja, kyyttöä, lammasta, ehkä sikaa. Käytä edullisia osia ja laita mukaan myös luut. Lisää väleihin suolaa n. 1,5 %. Siis vaikka 1 kg lihaa ja 15 g suolaa. Nestettä ei lisätä. Kun pata on täynnä, käännä alumiinipaperin suikaleet kanneksi .  Jos lihan ja kannen väliin jää liikaa tilaa, niin täytä se märillä sanomalehdillä. Sulje kannella ja työnnä pata 90 asteiseen uuniin. Unohda se sinne  12 tunniksi.