Savustettua Kyytön Sisäfilettä ja Helppo Punaviivikastike

Sisäfilee

1 kyytön sisäfilee, suolaa, pippuria

Siivoa filee, leikkaa tähän ruokaan fileen keskiosa ja säästä  fileen päät myöhemmäksi. Suolaa liha karkealla merisuolalla, paketoi ja anna maustua jääkaapissa 1-2 tuntia. Avaa paketti, pyyhi ylimääräinen suola pois ja paahda lihaa kaikilta sivuiltaan kuumalla pannulla kunnes pinta on ruskistunut. Nosta savustusritilälle ja työnnä lihalämpömittari fileen keskelle. Savusta kunnes sisälämpötila on n. 55 astetta. Kääri foliopakettiin ja anna vetäytyä n. 10 min. Pidä lämpimänä.

Punaviivikastike

Kastike:  ½ dl sokeria, 3 rkl punaviinietikkaa, 3 rkl tummaa balsamicoa, 2-3 dl punaviiniä, 1 lihafondi liotettuna 3 dl:n vettä, suolaa.

Paahda sokeri kattilan pohjalla kunnes se tummuu. Varo palamista. Lisää etikat, viini ja lihaliemi. Keittele miedolla lämmöllä kunnes n kolmasosa on haihtunut. Suurusta Maizena kastikesuuruksella. Tarkista suola. Avaa lihapaketti ja leikkaa siivuiksi suoraan tarjoiluvadille. Kaada osa kastikkeesta lihan päälle ja tarjoa loput erikseen.